Sähköisen markkinoinnin ominaispiirteitä ja etuja

"Jos olet ajatellut, että nettisivut ovat vain sähköiseen muotoon tehty esite, on sinun syytä miettiä asiaa hieman uudelleen. Web-sivut ovat luonteeltaan imevää mainontaa (inbound) perinteisen keskeyttävän (outbound) mainonnan asemesta.
<< takaisin pääsivulle

Suurin osa nettisivuilla kävijöistä päätyy sivustolle siksi, että he etsivät ratkaisua ongelmaansa hakukoneen avulla. Näin sivustollasi kävijä on lähtökohtaisesti kiinnostunut sinusta, tuotteistasi ja toiminnastasi. Lehtimyyjät puolestaan soittavat sinulle kun sitä vähiten odotat, keskeyttäen samalla askareesi. He eivät oikeastaan tiedä tai välitä, tarvitsetko heidän tuotteitaan. Heidän tehtävänään on vain myydä sinulle tuotteitaan.

Mikä hyötyä on sähköisestä mainonnasta?

Vapaaehtoisen, kiinnostukseen perustuvan "imuominaisuuden" lisäksi sähköisellä mainonnalla on joukko muitakin etuja. Ensinnäkin sivustosi aukioloaika on 24/7 ja tavoitettavuus on - no koko maailma. Toiseksi voit käyttää sivustoasi tiedotuskanavana ilman, että joudut päättämään, julkaiseeko media tiedotteesi vai ei.  Kolmanneksi nettisivuston ylläpito on halpaa. Palveluntarjoajan kuukausiveloitukset ovat vain kymppejä ja tuolla rahalla ei kovin kummoisia, päivän vaikuttavia, lehtimainoksia saa. Neljänneksi voit käyttää tekstin lisäksi kuvaa, ääntä, videoita, linkityksiä ja monia muita ominaisuuksia, joita perinteinen printtimedia ei sinulle tarjoa. Lisäksi viestintäajankohdan päätät sinä itse. Et ole sidoksissa ilmestymispäiviin. Viidenneksi sähköinen mainonta on lähes ainoaa, luotettavasti mitattavissa olevaa mainontaa. Jos sivustoosi liitetään googlen sivustoseuraaja (ilmainen), näet muutamalla silmäyksellä moniko sivustollasi on käynyt, miltä alueelta, mikä heitä kiinnostaa yms.

Sivuston liikenne ja kävijöiden laatu ratkaisevat

Jotta sivustosi hyödyttäisi sinua, tarvitset sivustoliikennettä eli mahdollisia asiakkaita. Liikennettä voi saada kolmella tavalla. Ensinnäkin ihmiset etsivät hakukoneilla ratkaisuja ongelmiinsa. Jos sinun sivustosi linkki ponnahtaa ensimmäiselle hakutulossivulle, on sivustosi rakennettu oikein ja sisältösi on hyvää. Nettisivujen tekijän onkin hallittava sivuston optimointi. Toinen tapa  on käyttää sähköistä ja perinteistä mainontaa. Googlen Adwords on yksi tälläinen palvelu, jonka avulla sivustoon on saatavilla kiinnostuneita asiakkaita. Adword -tili on ilmainen ja maksat vain klikkauksista haluamasi budjetin verran. Luonnollisesti viestit muussa markkinoinnissasi nettisivujesi osoitetta, mutta jätä herran tähden se www pois. Sitä ei enää todellakaan tarvita. Kolmas tapa saada liikennettä sivustoon on sosiaalinen media ja linkit sivustoosi. Pyydä yhteistyökumppaneitasi lisäämään linkki sivuillesi ja käytä facebook -tiliäsi asiakkaillesi viestimiseen ja ennen kaikkea kohdistettuun mainontaan.

Näytä, mitä olet myymässä

Joillekin yrityksille sivustolle lisätyt videoklipit ovat erittäin hyödyllisiä. Kuvittele, jos vuokraat mökkejä tai elämyspalveluita tai jos tuotteesi jokin ominaisuus on sellainen, että se vain pitää nähdä. Voit tietysti ottaa kännykkäkameralla itsekin videon ja saada se jollakin tavalla sivustoosi kaikkine virheineen päivineen. Parempi tapa on antaa ammattilaisen hoitaa esittelyvideon tekeminen. Saat laadukasta kuvaa, joka on sopivasti leikattu ja editoitu. Tarpeelliset tekstit on videoon lisätty ja taustalla soi lempeä, tyyliin ja tilanteeseen sopiva musiikki. Teen yhteistyötä Salama-tuotannon kanssa, joka pystyy tuottamaan sinulle tarvitsemasi videoklipin kiinteään hintaan.