Sain kotisivukonekauppias -statuksen

04.12.2013

Markkinointiapu Konttinen on joulukuun 2013 alusta virallinen kotisivukonekauppias. Olen solminut kauppiassopimuksen kotisivukone.fi -sivustoa ylläpitävän Ideakone Oy:n kanssa.

Ideana on parantaa nettisivujen tuottamiseen liittyviä palveluita tarjoamalla asiakkaille helppo mahdollisuus hoitaa sivuston peruspäivitykset itse. Tämä on mahdollista siksi, että kotisivukone tarjoaa helpon ylläpitoliittymän, jolloin asiakkaan ei tarvitse itse osata koodausta. Riittää jos on hieman "sinut" tietotekniikan kanssa ja osaa käyttää esimerkiksi Microsoftin word -kaltaisia ohjelmia.

Minun tehtäväni on sivuston graafinen suunnittelu, sisällön tuottaminen ja sivuston optimointi niin, että se näkyy mahdollisimman hyvin esim. googlen hakukoneessa. Lisäksi avaan asiakkailleni gmail-tilin, johon voi kytkeä mm. sivustoseurantaan tarkoitetun Google Analytics -työkalun ja Googlen verkkovastaavan työkalun. Luonnollisesti suuremmat päivitykset, jotka vaatii hieman enemmän rakenteen ymmärtämistä on edelleen syytä jättää huolekseni.

Kotisivukoneen kautta saa myös helposti ja nopeasti haluamansa domain-osoitteen käyttöönsä. Yrityksille kotisivukoneen tarjoama sivustoalusta maksaa 17,90 euroa/kk (alkaen), joten mistään kovin hinnakkaasta palvelusta ei siis ole kyse.